logo

Over ons

Over ons

Willy en Hans Meijboom vertrokken jong en net gehuwd in 1974 voor 6 maanden naar Parijs. Die zes maanden werden 16 jaar.

De passie voor Frankrijk en handel werden gecombineerd vanuit de  Internationale Groothandelsmarkt Paris-Rungis . Destijds werden er verse groenten en fruit verhandeld over heel Frankrijk. De Franse horeca werd regelmatig aangedaan.

Terug naar Nederland

In 1990 zijn Willy en Hans teruggekomen in Nederland. Vanuit o.m. Rotterdam en Breda werden voortaan de klanten als horeca van Disneyland en grote Franse winkelcentrales als o.a. Auchan, Carrefour bediend.

Een nieuw avontuur: Les Maritonnes

Om van een droom werkelijkheid te maken werd *** Hotel en luxe restaurant Les Maritonnes gekocht. Gelegen in het zuidelijkste stukje van Bourgogne, midden tussen de wijngaarden in de Beaujolais, met onder meer FleurieMoulin à Vent, Côte-de-Brouilly en Saint-Amour. Om als buitenstaander succesvol te worden, is het belangrijk om bij de lokale gemeenschap te horen. Willy en Hans zijn natuurlijk van het begin af aan zeer geïnteresseerd geweest in alle lekkere wijnen en delicatessen die in Frankrijk te vinden zijn. In de regio van Mâcon zijn natuurlijk echt juweeltjes te vinden op het gebied van wijn. Denk hierbij aan witte Saint-VéranPouilly – Fuissé en Viré Clessé. Hans gaat voortaan de vele wijnproeverijen af.

Welke voordelen kun jij er uit halen ?

Doordat Hans veel en zo vaak heeft geproefd, genieten jij en velen met jou nu van 2 voordelen.

1) Je koopt bijna direct bij de wijnboeren, minder schakels dus verantwoord.

2) Je weet zeker dat alleen de allerbeste wijnen voor jou worden geselecteerd.

Hans neemt deel aan jury’s zoals Chardonnay-du monde, Effervescents-du Monde, Syrah-du-Monde. Bij deze competities wordt gezocht naar bijvoorbeeld de beste Chardonnay ter wereld. Dat brengt Prestigewijnen nu gemakkelijk in contact met producenten uit Frankrijk, Italië, Spanje, Libanon…

De in oktober 2013 gerealiseerde verkoop van het hotel-restaurant aan de beroemde chef-kok en ondernemer Georges Blanc gaf Willy en Hans de gelegenheid het stukje “wijn” apart voort te zetten en te ontwikkelen . Hans werkt nauw samen met de geselecteerde wijnboeren om jou en je familie, vrienden en relaties van de betere wijnen te voorzien.

Door jouw bestellingen bij PRESTIGEWIJNEN te plaatsen, kom je in contact met de wijnboeren die de betere kwaliteit produceren. Jij krijgt volop onze aandacht.