Vermentinu Clos Fornelli Corse

2015

Productbeschrijving

Vermentinu Clos Fornelli Corse

Vermentinu Clos Fornelli Corse is een prachtige droge witte wijn, gemaakt met het authentieke druivensoort  de Vermentinu. Deze witte autochtone druif brengt ons heerlijke wijn van het op Corsica gelegen schitterende wijndomein Clos Fornelli.

De kleur is strogeel met wat lichtgroene appeltinten.

De neus is vol bloesem, gele pruim en witte perzik geuren.

Een elegante wijn met op de papillen steenachtige vruchten en lichte hinten van citrusfruit.
Je ervaart hem als krokant met een frisse finale in de mond. Dit is dan ook een verrukkelijke uitdrukking van de ”Vermentinu”.

Elegant en puur, een appeltoontje en een superieure verfrissende structuur. Aldus de vakkundige journalisten van het Decanter magazine.
De ideale drinktemperatuur ligt bij 12 graden Celsius.

Vermentinu van Clos Fornelli op het eiland Corsica bevat tussen de 13 en 14 % alcohol naar gelang het oogstjaar. Dat is normaal voor wijn van het Mediterrane Corsica.

De eigenaren en de streek:

Fabrice Couloumere en Josée Vanucci-Couloumere. Een echt familiedomein, gesitueerd in Tallone. Tallone ligt in Pianiccia (heuvelland), het oostelijke deel van Corsica met de rivier Bravone. Deze mondt uit in de bij hen zichtbare Middellandse Zee.  De voorvaderen waren schapenherders, die hier in Pianiccia in begin van de 20e eeuw hun eerste druivenranken hebben geplant. De aangeslibde grond langs de bedding van de Bravone rivier vormde de mooie terrassen voor de wijngaard. De productie van het domein is beperkt, 20 hectares, die aan één stuk zijn beplant. De verschillende originele Corsicaanse en Italiaanse druivenrassen maken dat het een extra aantrekkelijk domein is. Het heel droge klimaat noopt de wortels te zoeken naar water onder en tussen rotsblokken. De grote hoeveelheid kiezelsteentjes houden de temperatuur en het vochtgehalte goed op peil.
Josée bevestigde dat zij een vrij lage kilo-opbrengst hebben en dat zij steeds zorgen voor een hoge kwaliteitsgraad.

Verder vertelde Josée ons dat zij in haar jeugd heeft gekozen dit zo mooie zonnige en met heerlijke geuren overtrokken landschap tijdelijk te verlaten. Zij maakte reizen om andere streken te ontdekken en de opgedane kennis hier te kunnen gebruiken. Hun reputatie is uitstekend in de wijnwinkels op Corsica.

Vermentinu Clos Fornelli Corse is een fantastische wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Nu is hij nog eens extra aantrekkelijk voordelig.

 

Extra informatie

Wijnsoort

Wit

Land

Frankrijk

Streek

Corsica

Jaargang

2015

Druivenras

Vermentinu

Smaak

aroma’s van witte bloemen en abrikozen

 10,90


ongecompliceerde witte wijn voor levensgenieters

Jaar: 2015
Inhoud 75 cl.
Lekker bij: Visgerecht
Serveertip: wit vlees zoals kip, kalfsoester
Aperitief:
Verpakking: Carton x 6

Deze wijn aanbevelen of delen:

Andere klanten kochten of bekeken ook